Menu Intro Nieuws Seizoensindeling Foto's CJV leden Onderwerpen Forum Links
CJV Aduard

roken - henny (17 reacties)


henny03-02-2004 - 08:33
wie is er gestopt met roken?
hoe is je dat gelukt?

Hengst03-02-2004 - 16:58
Ben gewoon nooit begonnen, hahaha.

Maar waarom zou je stoppen?

LightningCatcher04-02-2004 - 13:11
Roken, stoppen, starten... wat een gedoe.

Het is gewoon psi (euhm...) psiegies :P. Als je echt wil stoppen stop je toch gewoon. En als je het eigenlijk nog niet weet, stop je niet. Moet je nu persé stoppen omdat een één of ander r@@r kereltje in een duf kantoortje in Dan Haag wil dat jij stopt.... Hadden ze eerder moeten verzinnen.
En dan nog die bejaarden.... als die al niet eens meer een sigaar oid mogen opsteken... kwee nie, als je stopt wil je lichaam nog wel es reageren.... kun je indenken dat een bejaard lichaam dat niet meer trekt???? Idd, die mensen vallen straks bij bosjes neer. En uit verveling en omdat het lichaam er spontaan meej stopt....

Hengst04-02-2004 - 13:42
Ehm... moet iets met een klok en een klepel te maken hebben...

LightningCatcher04-02-2004 - 19:15
Euhm... tjah, volgens mij heb je gelijk Hengst.... Misschien was ik dan weer es te enthousiast. Mmm, shit...

Naja, in principe rook ik niet

jorien05-02-2004 - 08:52

Ik heb in mijn omgeving veel ellende gezien
ten gevolge van het roken.
Als je leest dat roken DODELIJK is dan kun je er
beter niet aan beginnen.
Denk je er anders over dan is dat jouw keus.
De rokers en de niet rokers moeten elkaar
daarin respecteren.
EN elkaar niet veroordelen.
Zelf hoef ik niet meer,omdat ik heb gezien
wat voor narigheid het teweeg kan brengen.

Hengst05-02-2004 - 15:02
Je kunt er tegen of je kunt dat niet, dat is erfelijk bepaald. Maar als je er niet tegen kunt merk je dat ergens na je 50e wel, doordat je wat last met je longen krijgt ofzo (rek eruit).
Dan kun je dus beter stoppen.

Desondanks ben ik de rokers in Nederland dankbaar. Zij zorgen voor een flinke smak geld in de schatkist, en gaan gemiddeld ook nog es 10 jaar eerder dood. Scheelt ook veel in de pensioenen.

Leve de peuk!

Thijsje05-02-2004 - 19:55
Go dit onderwerp spreekt mij zeker aan. Ik ben dus absoluut geen voorstander voor roken en als ik de kans krijg zal ik proberen ( ja echt PROBEREN ) want dat heb ik als ze vaak gedaan om mensen te laten stoppen met roken. Oke mensen moeten het wel zelf weten maar niet elke roker beseft dat ze ook andere mensen laten mee roken en dat vindt ik zo jammer! Ook weet ik wel hoe makkelijk het is om te zeggen als niet roker; Ga toch stoppen man het is slecht voor je. Daarom geloof ik ook niet in mensen die zeggen dat ze als goed voornemen in het nieuwe jaar gaan stoppen met roken dat vindt ik heel bedenkelijk!

Maar Anton ik ben er vrijdag ( morgen ) niet ik be helaas verhinderd!

Gr Thijsje

Gert06-02-2004 - 16:13
Wie verslaafd is aan de peuk,die zal er moeilijk vanaf kunnen bliven,
Ik zie er ook genoeg ellende van om me heen.
Dus niet aan beginnen,

gert10-02-2004 - 12:34
Is Henny de zelfde persoon als Hengst?

Hengst11-02-2004 - 15:27
Nope... gebruik altijd maar 1 naam.

Peukie26-02-2004 - 09:22
Pak me de sigaret niet af.Het is te gekdat het roken zo negatief in het nieuws komt.Laat mij maar een peuk opsteken,daar voel ik mij goed bij.Ik kan er niet zonder.Wie niet passief mee wil roken,die gaat maar bij mij uit de buurt.Ik rook waar ik wil.Als in mijn omgeving iemand er last van heeft,dan hou ik daar rekening mee.Kunnen er ook eens actieve rokers reageren?Of durf je niet meer.Want als roker moet jij je altijd verdedigen.Daar doe ik niet aan mee.Ik geniet van mijn peuk.


Rork26-02-2004 - 20:44
En gelijk heb je, mits je uiteraard ook doet je zegt: 'Als in mijn omgeving iemand er last van heeft,dan hou ik daar rekening mee.' Ik vindt ook dat de maatregelen die genomen zijn aardig ver gaan, het roken op een overkapte peron is niet meer toegestaan, wel ik sta vaak genoeg op een peron om te kunnen zeggen dat het daar harder waait dan in de gemiddelde stadsstraat. Zolang het peron dan niet helemaal vol staat zie ik er dan ook geen probleem in dat daar gerookt wordt.

Het roken in de trein? Tja, voorheen lag het probleem vooral bij de NS, als je denkt dat een paar plexiglas schotjes de rook tegenhoud zit je fout. Maar als je een appartje rook cabine maakt (wat trouwens in de eerste klas wel schijnt te lukken) is daar het probleem ook opgelost.

Roken op het werk? Als iemand daar last van heeft vind ik dat wel een reden om dat te verbieden, ik kan me goed voorstellen dat daar regels voor worden opgesteld, maar als je er allemaal overeens bent dat daar gerookt mag worden is mij dat best. (een beetje afzuiging wil trouwens ook wel helpen).

En dan de discussie dat het de maatschappij geld kost, tja, rokers lopen een verhoogd risico op allerlei ziekten, maar als je de accijns die op een pakje peuken zit nou in een verzekerings fonds stopt kom je een aardig eind.

Dus namens mij voor alle vrijwillige rokers: suc6, van mij mag je, maar als je wil stoppen juig ik dat ook van harte toe,

Mr.Bean27-02-2004 - 13:02
Als aanvulling op jouw stukje Rork: Volgens mij was het zo dat het roken in de trein is verboden, omdat iedereen recht heeft op een rook-vrij werkplek. Dus het gaat meer om de conducteurs dan om de passagiers. Want die kunnen inderdaad kiezen of ze in een rookvrije of niet-rookvrij coupé willen zitten (er vanuitgaande dat de trein niet stampvol zit, zodat je geen keus hebt...)

Roken op het werk moet wel kunnen, maar dan wel in aparte kamers o.i.d. De regeling die er nu is (hermetisch afgesloten met een overdreven grote afzuigingsinstallatie) gaan mij net ff te ver.

Wat betreft het roken in uitgaansgelegenheden vind ik dat het juist niet ver genoeg is gegaan. Je kunt nergens uitgaan, zonder de volgende ochtend verschrikkelijk naar rook te stinken. Hoe goed de afzuiging ook is. Maar ja... het wordt misschien wat saai als alle rokers en niet-rokers in aparte hokjes moeten uitgaan

Ik wil ook nog wel gedeelten van Rork herhalen, maar ik kan ook gewoon zeggen dat ik voor de rest wel met hem eens ben

Rork27-02-2004 - 18:09
Wat je over die conducteurs zegt, daar heb je wel gelijk in ja, had ik eerlijk gezegt nog niet zo over nagedacht, maar als je dan het hokjes systeem van de eerste klas gaat gebruiken heb je daar volgens mij niet zo'n last van.
En wat het uitgaan betreft, ja idd je kleren stinken dan wel naar rook, maar op de avond zelf heb ik er meestal weinig last van. (Tenzij het je natuurlijk net in iemands rook zit) Maar daar zal dan ook wel moeilijk een oplossing voor te vinden zijn

PEUKIE02-03-2004 - 11:24
Roken is verslavend,maar er over doorzeuren ook.

job04-03-2004 - 09:08
ROKEN IS DODELIJK.

Rennie04-03-2004 - 18:55
Er staan genoeg ernstige waarschuwingen op de
verpakkingen van rookgerei.Dat moet je wel aan het denken zetten.Ben je geen roker dan kun je er maar beter niet aan beginnen.Ben je een harstochtelijke roker of rookster dan wens ik je veel sterkte,want het is moeilijk om van het roken af tekomen.Ik zou willen zeggen,
BEZINT EER GE BEGINT.

Reageren
Naam*:
Bericht:


* I.v.m. geautomatiseerde spam moet je naam met een spatie beginnen!


Forum opgebouwd in 0.0110 seconden | Admin