Menu Intro Nieuws Seizoensindeling Foto's CJV leden Onderwerpen Forum Links
CJV Aduard

Je huis staat in www.MyCity-Aduard.nl - Richard Renken (8 reacties)


Richard Renken04-01-2006 - 12:30
Vlak voor kerst hebben alle inwoners van Aduard een 'huissleutel' in hun brievenbus gevonden. Met deze virtuele sleutel hebben ze toegang tot hun eigen woning in www.mycity-aduard.nl. Het is een project dat ik heb opgezet om de mensen in een kleine gemeenschap (dorp of stadsdeel) wat gemakkelijker met elkaar te laten communiceren, zonder commerciële bijbedoelingen. De bedoeling is dat iedereen zijn eigen profiel invult. Er ontstaan dan zeer interessante mogelijkheden:
- Je kunt mensen vinden met dezelfde interesse
- Je kunt iets te koop aanbieden
- Je kunt kijken of er iets te koop is
- Je kunt iemands e-mail adres vinden
- Door op een huis te klikken kun je zien wie er wonen
- Je kunt virtueel door alle straten van Aduard dwalen
Als je het wilt proberen, kijk dan op www.mycity-aduard.nl onder de button 'Help & Info'

Ik ben erg nieuwsgierig naar de mening van Aduarders over dit project. Wat vinden bijvoorbeeld de christelijke jongeren ervan?

De unieke site is bedoeld voor mensen die bij elkaar in de buurt wonen, bijvoorbeeld in een dorp of stadswijk; om elkaar beter te leren kennen en begrijpen. Als gemeenschap zijn we een beetje uit elkaar gegroeid, vaak kennen we onze buren niet eens. Via internet maken we heel gemakkelijk vrienden in Groenland of Japan, terwijl er toch zulke leuke mensen in je buurt wonen (en nog verstaanbaar ook). Onbekend maakt onbemind; MyCity wil er iets aan doen.

Via MyCity kun je laten weten wie je bent, hoe je bereikbaar bent, wat je interesses zijn, of je iets wilt verkopen of kopen. Je kunt ook de gegevens van je dorpsgenoten bekijken. Wil je bijvoorbeeld weten of er iemand in je buurt woont die graag schaakt dan kun je die heel gemakkelijk vinden. Of je zoekt een speelkameraadje voor je zoontje van vijf, of je wilt kijken of iemand een mountainbike te koop heeft of een CD-brander of ...

MyCity is ook een plek om te wandelen. Je kunt door alle straten ‘lopen’, de hoek om naar een volgende straat. Als je wilt weten wie er in een bepaald huis woont, dan klik je erop en je ziet de namen van de bewoners (als ze tenminste hun profiel hebben ingevuld).
Aan mensen die niet in je dorp wonen kun je laten zien in welke buurt je woont, mensen die vroeger in het dorp hebben gewoond of mensen die slecht ter been zijn kunnen toch alle straten door wandelen.

Genoeg gepraat, kijk snel op http://www.mycity-aduard.nl

Rork07-01-2006 - 12:56
"Deze website kan het best bekeken worden
met Microsoft Windows en Internet Explorer."
- afknappertje... lijkt ook goed te werken onder Ubuntu met Firefox

Leuk project, daar zit wel werk in. En kan ook zeker wel nut hebben om mensen in de buurt of andere buurten te ontmoeten. Wat buren betreft zeg ik: zaag het bovenste stuk van je schutting af of snoei die heg eens een keer en maak dan een praatje met degene die er bovenuit komt.

Bean09-01-2006 - 18:44
Leuk initiatief waar ik mezelf ook al heb aangemeld.

Alleen jammer dat het te koop (gevraagd) gedeelte ook per huis is. Waar is een overzicht van alles wat te koop staat?

Moonshiner10-01-2006 - 14:58
Leuk ID, maar ik woon er net buiten...

Bean10-01-2006 - 17:46
Hoe kan dat nou? Jij zit toch op CJV Aduard?

Sanne13-01-2006 - 19:24
wow, wanneer zijn die fotoows genomen van die huizen

de tuin van ons is net een oerwoud
maja, nu kan ik ten minste laten zien waar ik woon


Esger Jellema19-01-2006 - 11:30
De site doet 't wel in Firefox, alleen 't kaartje rechtsonder schuift niet naar de goede positie omdat Firefox de communicatie tussen Flash en de Browser niet ondersteunt.
Zo zijn er nog wat dingen, waar je onder 'help & info' meer over kunt lezen.
Als de site aanslaat, gaan we daar nog wat aan doen.
Desalniettemin, veel plezier ermee!

Sanne13-02-2006 - 13:32
wanneer komt er weer es een nieuwe forum

Bean18-02-2006 - 14:33
Een nieuw forum? Of een nieuw onderwerp in het forum (ook wel een 'topic' genoemd)? Een nieuw topic is inmiddels al te vinden op http://cjvaduard.antonboonstra.nl/forum/reageer.php?id=60 waar wordt gedicusieerd over kernenergie

Reageren
Naam*:
Bericht:


* I.v.m. geautomatiseerde spam moet je naam met een spatie beginnen!


Forum opgebouwd in 0.0060 seconden | Admin