Menu Intro Nieuws Seizoensindeling Foto's CJV leden Onderwerpen Forum Links
CJV Aduard

Jeugddienst 2006 - Bean (52 reacties)


Bean09-04-2006 - 14:57
Op 21 mei zal er weer een jeugddienst voor en door de 16+ jeugd georganiseerd worden. Vandaar dat op 7 april onze jeugdouderling en dominee langs zijn geweest om het hierover te hebben. Aan ons nu om het op dit forum verder uit te werken, zodat we 28 april om 20.00 uur de puntjes op de 'i' kunnen zetten.

Het thema hebben we al bedacht: "Toekomst". De overige items zullen hopelijk op dit forum worden aangevuld door dominee Hommes en Sander (waar blijft dat mailtje...)

Hengst20-04-2006 - 18:07
De belangstelling is weer es groot, Bean...

Moonshiner20-04-2006 - 19:37
Ik heb dan ook nog geen mail gehad...

jan hommes22-04-2006 - 11:40
Toekomst is het thema van onze volgende jeugddienst. De vraag die natuurlijk aan bod moet komen is hoe jullie je eigen toekomst zien in deze wereld. Tijdens onze bijeenkomst bleek een grote diversiteit: somber, want we maken veel kapot, er is armoede en minder werk; optimistisch, want ik heb een leuke baan en ik zit goed in mijn vel; en wat daar tussenin. Hoe vul jij dat concreet in.

In de bijbel gaat het ook over toekomst. God wil ons toekomst van leven geven, zo hebben we met Pasen voluit gehoord. Profeten zeggen dat ook steeds tegen mensen. Dat gaat niet zo maar. Wat zegt de bijbel daar volgens jullie over? Gaat het hier over jullie toekomst? Graag reageren.

Sanne24-04-2006 - 18:23
uhm...mijn toekomst...

ik zie mijn toekomst optimistisch in...
er gaan nog veel leuke dingen gebeuren.
met alles; met school, met vrienden etc.

God heeft ons wel een toekomst beloofd..
maar is die hoopvol?
zoals eerder vermeld.. er is oorlog, armoede etc.
Voor mij is de toekomst goed, maar voor de rest van de wereld?

nee
er is te veel oorlog, angst, verdriet en pijn.
en hoe willen ze de toekomst waarmaken?
de profeten zeggen het wel, maar op welke manier gaan ze dat waarmaken?

er is ook beloofd dat jezus zal terug keren op aarde...
wanneer dan?
we wachten al zo lang....haast te lang....

jan hommes24-04-2006 - 18:53
Ik reageer even op het stukje van Sanne.

Is oorlog niet iets wat mensen zelf doen? Zeggen de profeten en voor Jezus geen dingen om te voorkomen dat we dat doen? Soms heb ik het gevoel dat ook als er honger is en oorlog, mensen vanuit hun verbondenheid met God toekomst kunnen zien. Hoe kijken anderen hier tegen aan?

Moonshiner (Jasper)24-04-2006 - 23:02
Tsja, mensen zouden zelf voor hun toekomst moeten zorgen, maar ja, als je rekening moet houden met anderen, dan wil dat nog wel eens anders lopen dan je van te voren gedacht had.

Soms laten mensen ook bewust anderen hun toekomst kiezen. Zij zouden het namelijk wel beter kunnen weten... houden het grote geheel wat meer in de gaten... en als daar dan wat foute ideeën bij zitten, dan kan er weleens een oorlogje uitbreken.

En dan heb je de meelopers nog, die gaan maar mee met de trend, dan weer de ene toekomst, dan weer een andere.

Zou je niet gewoon eens moeten herstarten?
Het verleden wegdenken? Of moet je daar juist de fouten eruithalen zodat je deze niet meer maakt?

TSA-12525-04-2006 - 11:41
Het verleden wegdenken is heel moeilijk, maar wel een goed idee. Als je iemand ziet dan denk je vaak al gouw aan zijn positieve en negatieve dingen. Als je deze niet zou zien dan kun je moeilijk met iemand praten, maar ruzie word het niet, je 'denkt' niet aan het verleden.
Zelf zie ik de toekomst met vertrouwen tegemoet. Ik moet mijn opleiding afmaken en dan word ik boer, als ik in het bedrijf mag
Ik probeer persoonlijk altijd netjes te blijven en conflicten te vermijden. Ook probeer ik altijd positief te denken. Alleen lukt dit allemaal niet altijd. We zouden ons meer bewust moeten worden van al het leed en geweld in de wereld, en het proberen te vermijden of verhelpen.

Bean25-04-2006 - 17:24
Ik sta verbaasd van alle serieuze reacties hier. Zelf ook nog even inhoudelijk reageren.

Bij een groot aantal dingen (oorlog, honger, armoede), is het de mens die verantwoordelijk is. Dat is de prijs die we betalen voor de vrijheid van keuze die we hebben gekregen van God. Sommige mensen maken de verkeerde keuzes en als je hierbij veel invloed hebt, kan dit grote gevolgen hebben.

Omdat we zelf kunnen kiezen, kunnen we ook onze eigen toekomst bepalen. Natuurlijk binnen bepaalde grenzen, maar als je écht wil kom je een heel eind.

Zelf ben ik tevreden over hoe mijn toekomst er uit ziet. Ik ben gezegend dat ik in een rijk en vrij land ben geboren. Ik ben blij met mijn opvoeding en mijn familie. Ik ben tevreden over mijn baan, vrienden en hobby's. Ik heb meer om tevreden over te zijn, dan een hele hoop anderen mensen die 'toevallig' in het verkeerde land zijn geboren (honger, oorlog, onderdrukking etc.)

Sanne26-04-2006 - 16:25
Het is wel zo dat die mensen "toevallig" daar zijn geboren...

maar hebben die mensen helemaal geen toekomst dan?
Blijft het altijd zo..dat die mensen in oorlog moeten leven?
Met honger, angst, dakloos, pijn en verdriet?

Jan Hommes26-04-2006 - 20:16
Ik begrijp uit allerlei zeer serieuze reacties dat de meesten het gevoel hebben dat mensen zelf verantwoordelijk zijn voor hun toekomst. We kunnen zelf kiezen, we hebben de vrijheid gekregen om te kiezen en dat we dat wel eens verkeerd doen is heel vervelend.
Heb jij wel eens een verkeerde keuze gemaakt?
Ben je misschien wel eens de dupe geweest van een verkeerde keuze?
En dan?
Kun je iemand vergeven, om weer verder te kunnen; stap je zelf naar iemand toe die de dupe is van jouw verkeerde keuze?
Ik vind dat zelf best moeilijk. Soms doe je iets waarvan je achteraf weet dat je het beter anders had kunnen doen: dan kun je degene die het betreft aanspreken en zeggen dat je er spijt van hebt: dat klaart de lucht.
En ik weet niet of ik altijd iemand zou kunnen vergeven die mij iets aandoet.

Jan Hommes27-04-2006 - 22:11
voor de invulling van de dienst zit ik te denken aan een lied als '15 miljoen mensen', en We are the world. Kennen jullie dat? Wat vinden jullie daarvan?
Als schriftlezing een verhaal waarin Jezus iemand geneest en zo toekomst geeft?
Of David, die wint van goliath en op die manier het volk leiding gaat geven en toekomst biedt?

LightningCatcher (Thijs)27-04-2006 - 23:02
Dat is wel een goed punt wat u aanhaalt.
Een verkeerde keuze maken. Je het natuurlijk makkelijk zat om te zeggen dat een ieder de keuze zou kunnen maken. Maar lang niet iedereen (volgens mij niemand) heeft het vermogen altijd en overal de juiste keuze te maken.
Stel (samenloop van omstandigheden): Iemand maakt een "verkeerde" keuze door iemand een beledigende opmerking toe te slingeren. Als die ander nu ook de "verkeerde" keuze maakt en begint te slaan ipv uit te praten. Tjah, zo snel heb je al klapperij. Er zijn dus keuzes zat, maar kies het goede er maar eens uit.

Soms zitten we met z'n allen misschien wel es te veel te zeuren en te vergelijken. En dat werkt natuurlijk door op de ander die ongemerkt misschien ook bot gaat reageren. En zo heb je al weer een slechte sfeer.

Hoe ver wil je vooruit kunnen kijken. Zijn er niet momenten dat je zelfs wel terug wilt? Muziek/sfeer/gevoel/onschuldigheid.

Mijn toekomst.
Ach, ik heb nu fulltime werk. Prima zo toch? Gelijk merk je hoe weinig tijd je ineens over hebt.

Moonshiner28-04-2006 - 01:51
Maar keer de ander nu de andere wang toe? en de ander slaat erop... dan heb je toch ook 'klapperij'?

Hengst28-04-2006 - 18:57
Mag ik hier ff inbreken Moons? Iemand de wang toekeren is passief, erop slaan actief. Als je iemand je beide wangen o.i.d. hebt toegekeerd ben je toch niet het gevecht begonnen?

eppie30-04-2006 - 12:49
tja ik ben er nog niet zo mee bezig geweest maar toekomst tja das nog best lastig. ik hoop dit jaar mijn opleiding af te ronden en daarna ik weet het niet. ik hoop ooit een boerderij te kunnen beginnen maar het word er niet makkelijker op. dus wat moet je dan ik vind het allemaal nog niet zo makkelijk.

en wat me ook opvalt je toekomst word volgens mij al meer bepaald aan de hand van cijfers en getalen. de keuzes die je maakt moeten al eerder.
je moet eigelijk op je 14 al weten wat je voor de rest van je leven wilt doen tenminst dat is mijn ervaring

Bean30-04-2006 - 19:35
Sommige keuzes die je al vroeg in je leven moet maken, hebben inderdaad vrij veel invloed op je komende leven. En dan maar hopen dat je niet de verkeerde keuze hebt gemaakt...

Mag je er dan ook op vertrouwen dat God je helpt de juiste keuze te maken? In hoeverre staat God ons bij met het maken van keuzes. Je hebt de vrijheid gekregen om zelf te kiezen, maar soms zou het wel makkelijk zijn als iemand die alles kan overzien je even meehelpt.

In hoeverre vertrouw je op God. Hoeveel invloed heeft hij direct op onze levens en de keuzes die wij maken. Of beïnvloed hij pas zodra wij daar om vragen? Misschien kijkt hij alleen maar toe?

En hoe positief zijn wij over onze toekomst? Ben je optimistisch of pessimistisch? Is dat al bepaald tijdens je geboorte (zit het in je genen) of kun je jezelf er toe zetten om positief/negatief te denken. Zelf heb ik wel eens zo positief gedacht dat ik nog steeds blij zou zijn als ik een lekke band op de fiets kreeg, want het gootste gedeelte had ik al kunnen fietsen Of om maar te besluiten met een wijze uitspraak van een 13-jarige (uit een Zoutkorrel) "Je kunt beter als optimist vaak ongelijk hebben, dan als pessimist af en toe gelijk."

Bean30-04-2006 - 19:39
O ja... Sander, kun je ook "We are the world" spelen? Dat leek de domi wel een toepasselijk nummer Is weer es wat anders dan die psalmen...

Moonshiner30-04-2006 - 20:20
Dat is al gevraagd, dat moest wel lukken zei hij

Hengst (Harry)30-04-2006 - 21:41
Okay, volgens sommigen op deze site mag ik als 16-plusser ook wel ff reageren... ook al zit ik dan nie meer op CJV. Bij dezen!

Vaak is het zo dat je achteraf precies weet wat je had moeten doen. ’t Is niet anders, dat is het leven en ik heb me daarbij neergelegd.

Verder is de eeuwige discussie vaak of we bepaalde zaken wel kunnen/mogen doen. God heeft de mens bijna goddelijk gemaakt. Ons verstand stelt ons dus in staat ontzettend veel te doen. Keuzes maken hoort daarbij. Dat maakt ons voor een groot deel zelf verantwoordelijk voor ons leven en onze toekomst. En toch: hoeveel mensen zijn niet buiten hun wil om verstrikt in een leven wat ze niet willen? Puur door een verkeerde keuze, of zelfs totaal buiten je schuld? Het meisje dat HIV-besmet wordt geboren in Congo heeft daar zelf niet om gevraagd. Voor haar gezondheid zou ze medicijnen moeten gebruiken met zware bijwerkingen, maar die zijn er misschien niet eens. Zo sterft ze jong na een leven vol honger en ellende. Is dat haar keus?
Als menselijk collectief zijn we wereldwijd in staat zaken te verbeteren. Maar dat doen we niet omdat zaken als politiek en economie belangrijker schijnen te zijn. We willen wel, maar we kunnen niet, omdat wij zitten opgesloten in ons eigen systeem, dat gebaseerd is op geld. En we zijn er nog trots op ook: hoe groter het huis en de auto, hoe mooier. De geest is gewillig, maar het vlees is zwak. Ik denk dat God van tijd tot tijd in zal MOETEN grijpen, op manieren die wij misschien niet doorzien. Want anders hadden we onszelf als mensheid allang de vernieling in geholpen. In die zin mogen we het een Godswonder noemen dat de wereld de Koude Oorlog heeft overleefd.
Je kunt optimistisch zijn over je eigen toekomst, en desondanks wat somberder zijn over de wereld. Ik weet het niet. Ik doe mijn best, compleet met al mijn grotere en kleinere zonden, en ik houd hoop. God heeft na de zondvloed beloofd dattie ons nooit weer zou laten stikken, en daar vertrouw ik op.

jan hommes01-05-2006 - 10:46
Wat de toekomst brengen moge: is dat een goed lied voor de dienst? Kunnen jullie 'zonder vragen', volgen, doorleven?
Hoe zit het met de rap van Ali B?
God roept ons op om te doen wat we moeten doen. Dat is iets anders dan 'ingrijpen'. Het spreekt mij meer aan. Ik heb moeite met het 'ingrijpen' van God. Hoe zien jullie dat?

Moonshiner04-05-2006 - 13:41
Er was sprake over een toneel stuk, maar veel zie ik er nog niet van. Aangezien het thema toekomst is, en de richting hierin eigen keus is, of het ingrijpen van God stel ik het volgende voor

Situatie:
3 mensen aan een bar/ tafel in gesprek over hun eigen toekomst
1 scholier, welke nog niet echt weet wat ie wil
1 student, die wel ziet waar het heengaat en wacht op een ingeving van God
1 werkende, die zijn/ haar toekomst al voor zich ziet.

(misschien wel geinig om de leeftijdsopbouw net andersom te doen. Bijv. een werkende die de scholier speelt en een scholier die de werkende voorstelt)

Bean04-05-2006 - 20:06
Goh... doel je op iemand? Maar ik dacht dat dominee Hommes nog met een opzetje kwam...

jan hommes04-05-2006 - 22:45
Beste mensen, ik kom met een voorzet. Wel zou ik het op prijs stellen dat wat meer mensen reageren!!!!!!!

Moonshiner05-05-2006 - 00:20
@ Bean,

Ja tuurlijk doel ik op andere iemanden, als ik er zelf maar niet bijzit...

Lightning (Thijs)05-05-2006 - 23:31
Zo'n rap voel ik niet zo veel voor (al zeker niet van die gozer)

Ik vind zo'n stukje inderdaad wel geinig.
Om ff door te gaan op Jasper. Ik wil wel een werkende zijn (of was die rol al niet meer vrij) Gezien het feit ik net aan het werk ben, kan ik wel een beetje opscheppen in dat stukje. Laptop van de zaak, mobieltje, auto van de zaak (in het echt, heb ik die alleen maar mee als ik op locatie moet zijn, maar goed het is toneel )

Verder zal ik tijdens het werk wat meer hier rond te kijken, weet niet of de baas dat goed gaat vinden

eppie(egbert)06-05-2006 - 21:23
een rap zie ik niet echt zitten er is daarvoor een lage doelgroep in de kerk voor zo ver ik weet.
de uitsparaak kan ik het wel me eens zijn
mensen zijn tenslotte geen marionetten
ik denk dat mensen zelf de keuzes maken maar als je om hulp vraagt god je zeker bij helpen.

een toneelstukje spreekt altijd aan het idee is goed maar moet goed worden uitgewerkt.
hier wil ik best aan meewerken.
ik heb met allerdrie wel wat dus hit my if jou need my

en zoals ik het aanvoel zit moons hard op nummer 2 te wachten

Moonshiner07-05-2006 - 00:56
Wie ik?

Bean08-05-2006 - 15:47
Een toneelstukje kan leuk zijn, maar dan moet je idd een duidelijk doel hebben wat je met het stukje duidelijk probeert te maken. Een stukje doen om de ‘leukigheid’ (?) lijkt me overbodig. Wat willen we met het stukje bereiken en vervolgens een goede uitwerking hiervan. Als we dat voor elkaar kunnen krijgen, wil ik ook best voorin de kerk zitten.

Ali B trekt mij ook compleet niet. Als ik de rest zo hoor, kan die dus wel achterwege worden gelaten.

Het ingrijpen van God heeft misschien niet direct betrekking op het handelen van mensen, maar door een schijnbaar toevallige ingeving kan je wel heel anders tegen dingen aan gaan kijken en daardoor andere keuzes maken. Ik kan me niet voorstellen dat God door de eeuwen heen achterover heeft gezeten en alleen maar toekijkt.

Volgens mij heb ik mijn mening/opvatting over dit onderwerp wel duidelijk gemaakt. Ik neem aan dat de dominee bedoelt dat er ook andere CJV leden moeten reageren? Wie zou dat mailtje rondsturen? Ik zal es kijken of ik nog een paar emailadressen kan achterhalen.

Corina08-05-2006 - 19:48
Waar moeten we nu precies op reageren? Is het de bedoeling dat we met z'n allen via dit forum een toneelstukje opzetten? Ik denk wel dat dit moeilijk is, maar met z'n allen moet het lukken. Al weet ik het zelf ook niet zo goed hoe.

Over het lied wat de toekomst brengen moge heb ik niet zo'n duidelijke mening. Ik denk niet dat ik 'zomaar' zonder vragen Jezus kan volgen. Het zou wel een mooie toekomst kunnen zijn, als we niet meer zullen vragen, maar gewoon doen wat de Heer ons opdraagt en dat vervolgens uitvoeren. Dan zouden we misschien een betere wereld krijgen, en een betere toekomst en dat is toch wat we allemaal willen?


Rossi08-05-2006 - 21:05
Het is jammer dat ik er vorige bijeenkomst niet bij kon zijn, maar een toneelstukje in een jeugddienst doet het altijd wel goed vind ik. Dan moet het natuurlijk wel een beetje aansprekend zijn.

Over dat zonder vragen volgen: Ik zou het persoonlijk denk ik niet kunnen. Zomaar alles achterlaten waar je mee bezig bent in je leven. Ik denk in dit verband aan de discipelen van Jezus die zonder te vragen met hem meegingen en alles achterlieten. Je bent er zo op gericht om een goede 'toekomst'voor jezelf op te bouwen, en dat zou je dan zomaar achter moeten laten.

Een rap dat trekt mij trouwens ook niet.

Hengst08-05-2006 - 23:17
Bedankt voor je uitleg van mijn tekst Bean, dat was inderdaad wat ik bedoelde. Ingrijpen kan heel subtiel zijn, want ook ik kan me niet voorstellen dat God al eeuwen op zijn lauweren rust. Daar had hij de rustdag voor bedacht, nietwaar?

Over Ali B... je kunt de persoon een enorme sukkel vinden, maar desondanks zijn teksten wel goed... Maar dan heb ik het nu ff over dat duet met Marco Borsato.

jan hommes09-05-2006 - 09:05
TOEKOMST

Woord van welkom

• Begin, eerste lied: melodie van gezang 477
Bijeengeroepen uit onze huizen,
elk met zijn eigen levenslied,
zijn wij gekomen om weer te dromen,
van wat God in ons mensen ziet.
Wij willen zingen van alle dingen,
roepen uit donker, roepen om leven,
roepen om licht om Gods woorden te zien.
God zal ons horen, Hij schenkt het leven.
Hij zal ons vragen antwoord te geven,
samen te leven in zijn gloria

Bijeengekomen, woord in ons midden,
samen zijn wij hier in Gods huis.
Kleinen en groten, niemand verstoten:
voor wie God zoekt is hier een thuis.
Bidden en danken, stilte en klanken,
met elkaar delen, één zijn met velen
en zingen keer op keer: Jezus is Heer.
Jong en oud samen zingen nu “Amen”,
god in ons midden, verhoor ons bidden.
Heel uw gemeente zingt: Halleluja.

Stem: (dit doet iemand van de cjv)
Toekomst. Wat voor toekomst? Laten we eens nadenken over toekomst, wat komt er allemaal op ons af. We gaan naar school, zijn aan het werk, er zijn kinderen die niet naar school gaan of hun opleiding niet afmaken en er zijn mensen die geen werk kunnen vinden. En in de wereld: oorlog lijkt nooit op te houden, geweld is aan de orde van de dag.
Toekomst?
Zouden we wat meer over moeten nadenken.

• Votum en groet

• Zingen: Wat de toekomst brengen moge

• sketch (CJV)

• Zingen: We are the world

• Lezen Prediker: 13 en 14

• Zingen: (melodie van gezang 434, vrolijk lied)
Komen ooit voeten gevleugeld mij melden de vrede,
daalt over smeulende aarde de dauw van de vrede,
wordt ooit gehoord, uit mensenmonden dat woord,
wij zullen rusten in vrede.

Dan zal ik huilen en lachen en drinken en slapen:
dromen van vluchten en doden en huiv’rend ontwaken,
maar niemand vlucht, nergens alarm in de lucht,
overal vrede geschapen.

Dan zal ik zwaaien naar vreemden, zij zullen mij groeten,
wie was mijn vijand, ik zal hem in vrede ontmoeten.
dan zal ik gaan, waar nog geen wegen bestaan,
vrede de weg voor mijn voeten.

• Lezen: Jesaja 11: 5-10

• korte preek

• Zingen: verwacht de komst des Heren (lijstje van Sander)

• Gebeden

• Collecte

• Slotlied: ???

• Zegen

jan hommes09-05-2006 - 09:06
Ik zie voor mee een tafel met daaraan zittend twee mensen, die aan het somberen zijn; de een weet niet precies wat hij/zij wil, vindt het moeilijk om een weg te vinden in het leven (N), neutraal) en de ander weet het zeker: dit komt nooit meer goed (de pessimist P).
Er komt een ouder binnen, vader of moeder (M). Deze mengt zich in het gesprek.
Na enige tijd komt daar een derde jongere bij, joviaal, vrolijk, veel lawaai en heel positief gestemd: de optimist (O).
Op tafel een laptop (voor N) en een bierflesje (in de buurt van P)

N en P zitten aan tafel:
N: (laptop voor zich) Ik zit net eens even wat na te denken over wat ik volgend jaar zal gaan doen: zal ik een vervolgopleiding kiezen of aan het werk gaan of eerst eens aan het werk of eerst een jaar leuke dingen; ik weet het allemaal nog niet.
P: Nou, ik zou het wel weten jongen, geniet er van, het kan zo maar afgelopen zijn met het leuke leventje hier.
N: Ja, zoals jij zeker, uitgaan en bier en zo. Nee, daar geloof ik niet in. Er zijn nog genoeg leuke dingen die ook zinvol zijn en waar je later wat aan hebt. Je moet toch ook aan je eigen toekomst en aan de toekomst van anderen denken?
P: (een beetje lacherig) Ach welnee jongen, je kunt niet al te ver vooruit kijken en als je dan toch kijkt, het wordt allemaal alleen maar slechter. Nog steeds oorlog en hier in Aduard wordt het ook niet veel beter.
N: Nou, dat geloof ik niet hoor. Ik doe een leuke opleiding, ik hoop dat ik straks een leuke baan vind en dat kan best, nee, dat komt wel goed denk ik (N zegt het wel een beetje aarzelend, hij twijfelt)

M komt binnen, ziet het tafereel aan tafel even aan.

M: Het lijkt wel alsof hier een serieus gesprek wordt gevoerd, waar hebben jullie het over?
P: Over genieten, pluk de dag, zou ik zeggen, maar hij hier denkt echt na over zijn toekomst.
M: Ja, toekomst, gek dat jullie het daar zo maar over krijgen; jullie jongeren, jullie doen toch maar wat en bezig zijn met toekomst, ho maar. Nee, consumeren, alleen maar consumeren.
P: Nou zeg nou dan zelf, waar moet ik werk vinden en al die oorlog en armoede in de wereld. Ja, daar hebben jullie lekker wat aan gedaan he? Bij jullie werd het alleen maar beter, nou, daar is nou lekker niks meer van over. Het wordt toch nooit anders.
M: Nou ho es even, wij hadden ook zo onze zorgen over de toekomst, maar wij probeerden nog wel om er iets aan te doen.

O komt binnen, vrolijk, opgewekt, zwierig

O: Zo mensen, een mooie dag, met leuke dingen, het wordt allemaal wel wat. (hij schrikt even terug) Zeg, het lijkt wel serieus hier.
P: Ja, dat was ook zo, dus blij dat je het weer wat anders maakt hier in huis. Al dat seieuze.
M: Nou, ik ben eigenlijk wel benieuwd, over hoe jij over de toekomst denkt.
O: Toekomst, nou, prima toch, zonnig, de economie trekt aan, ik denk aan een leuke baan, een leuke partner, nee, dat komt wel goed hoor, maar waarom zeg je dat zo?
M: Nou, hij kijkt daar heel anders tegen aan: hij zegt dat het nooit wat wordt.
O: Nou, zoals hij doet niet nee, maar je bent er toch zelf bij, je bent toch zelf verantwoordelijk voor hoe het gaat. Je kan er toch zelf heel veel aan doen?
P: O ja, als je doodgeschoten wordt of als je kanker krijgt, daar kan je veel aan doen ja.
O: Nee, je kan niet overal iets aan doen, nee, ik wilde net iets gaan vertellen van een man die oud was en mij vertelde over zijn geloof in God en Opstanding en hoe sterk zijn geloof was, ook in een toekomst, zelfs voor hem. Maar inderdaad, het verhaal van onze buurvrouw met kanker, waar ik nu aan moet denken, dat is wel een ander verhaal.
P: Nou dat zeg ik, het wordt nooit anders.
O: En toch geloof ik dat er toekomst is. Weet je wat mijn motto is: JE KAN BETER ALS OPTIMIST VAAK ONGELIJK HEBBEN, DAN ALS PESSIMIST AF EN TOE GELIJK. Ik geloof dat er wel zeker toekomst is.


jan hommes09-05-2006 - 09:07
Beste mensen,

Boven een voorstel voor een orde van dienst en een voorstel voor een sketch. Ik ga er van uit dat jullie de taken zelf verdelen en zelf oefenen. Ik hoor wel of jullie nog op- of aanmerkingen hebben.

jan hommes10-05-2006 - 23:31
Wel even reageren graag.

Moonshiner11-05-2006 - 13:24
Ziet er goed uit, leuk toneelstukje

LightningCatcher (Thijs O)11-05-2006 - 23:25
Natuurlijk hoef je vast niet de dingen letterlijk te zeggen maar ik vind het een prima verhaal!
Nu misschien handig om de rolverdeling voor elkaar te krijgen.

Misschien een leuk id dat een ieder 1 persoon kiest die vindt dat die rol bij die persoon past.
Ik begin alvast....

de P(essimist) en bier.... jah Jasper misschien, vanwege het bier dus, hihihihi

Nu jullie

Moonshiner12-05-2006 - 02:08
Ik vind het best, ben jij dan N(eutraal)?
M(oeder) misschien Sanne
en O(ptimist) Annie?

Lightning (Thijs O)12-05-2006 - 18:43
hmmmm, met 'n laptop. Zie je dat al voor je?
Ok serieus.... euhm, tjah. Ik vind het allemaal al snel prima.

Sanne14-05-2006 - 09:22
Uhm okeej

wanneer was die dienst precies??
ik denk wel..dat ik kan

en annie en thijs doen ook mee? ok

naja reageer maar ff..

d0eii

Bean14-05-2006 - 22:12
Als Sanne Annie dus nog even vraagt, dan zijn er al genoeg voor het stukje. Alleen nog even oefenen dus, want de dienst is al a.s. zondag!

Ik wil ook nog wel iets doen. Ik wil eventueel wel een bijbellezing doen.Komt er ook een liturgie? Dan moet de indeling toch wel definitief zijn. Dat is degene die dominee Hommes heeft gemaakt?

jan hommes14-05-2006 - 22:38
De liturgie

Morgen, maandag, wordt deze definitief gemaakt. Dan kunnen we ook nog kijken of er andere mensen andere dingen kunnen doen.
Dus mochten jullie nog iets anders in de liturgie wllen, dat kan nog tot morgenvroeg 11 uur.


Annie16-05-2006 - 16:18
ik las net dat ik de rol voor optimist heb gekregen , maar ik kan zondag eigenlijk niet echt komen Sorry...maar misschien kan iemand anders dat dan doen


Moonshiner16-05-2006 - 19:33
Wie bied zich aan?
Jantina?

Bean16-05-2006 - 19:59
Wij zwijgt, stemt toe

Hengst16-05-2006 - 20:42
Is in elk geval wel een rol die voor haar geschreven is lijkt me...

jan hommes18-05-2006 - 18:58
We zitten nog vier dagen voor de dienst. Ik zou graag even een overzichtje wie wat gaat doen: de rolverdeling van het stukje en de stem aan het begin van de dienst!!!!

Bean18-05-2006 - 19:33
Lezen Prediker: 13 en 14 door Anton Boonstra
De rest ... ik hoop dat het morgenavond (CJV) duidelijk wordt...

jan hommes19-05-2006 - 11:44
de lezing is Prediker 7: 13 en 14!!!!. Foutje. Wat mij betreft kun je ook beide lezingen voor je rekening nemen: ook de lezing uit Jesaja.

jantina19-05-2006 - 16:00
zal ik dan ook maar even een berichtje schrijven... ik zat hiervoor in het ontzettend zonnige Rome, dus kon niet eerder reageren!
En ik zou natuurlijk heel graag die ene rol willen doen, maar ik doe al wat in die dienst met mijn trompetje met mia, dus geef ik die rol graag aan iemand anders, al ben ik wel heel optimistisch!

Ik kom vanavond trouwens wat later, mirjam ook.
tot vanavond!

Bean20-05-2006 - 00:08
Waar waren jullie nou?

Voor het stukje hebben we nu: Thijs, Corina, Mariella en Sanne. Voor de bijbellezingen Gertjan. Voor de intro zal Jantina of Mirjam moeten zorgen. De rest van de CJV leden is dan helaas niet aanwezig...

We genieten nu nog even na bij de CJV met een potje pils, zoals JM zo mooi kan zeggen

LightningCatcher (Thijs)21-05-2006 - 00:56
Jaja, bijna is het zo ver. Ondertussen ben ik me laptop aan het opladen enneuh, ik heb ook maar ff het attribuut bierflesje in me laptoptas gestopt.... Leek me wel zo handig. Nu maar hopen dat het goed gaat

Reageren
Naam*:
Bericht:


* I.v.m. geautomatiseerde spam moet je naam met een spatie beginnen!


Forum opgebouwd in 0.0910 seconden | Admin