From: HengstDate: Sat Dec 15 16:50:55 MST 2001
Jaja, op tijd of niet?

Macrobiotiek, wat is dat? Dat is dat verhaal van yin en yang, dat je in evenwicht moet zijn met de natuur. Alsof de mens na het verkloten van de ozonlaag en na het als bezetenen opstoken van fossiele brandstoffen ooit nog in staat zal zijn om in evenwicht te komen met al dat beton, staal, geknipte heggen en gecultiveerde grasland wat we natuur denken te kunnen noemen. Verder gaat de macrobiotiek er vanuit dat graan het basisvoedsel van de mens is, omdat het zich in de evolutie gelijktijdig met de mens op aarde heeft ontwikkeld, wat overigens ongetwijfeld ook geldt voor gras o.i.d. Een bewijs van likmevestje dus. Macrobiotiek betekent dan ook dat je je de krampen moet vreten aan volle granen, peulvruchten en zeegroenten, aan te vullen met noten, zaden en olie, en vooral NIET aan suiker, zout, thee, koffie en alcoholische dranken. En chemische producten zijn helemaal uit den boze, wat uiteraard betekent dat je helemaal niks meer kunt gebruiken: geen medicijnen, geen vissen die bolstaan van de kwik, geen bespoten groenten (terwijl dat wormstekige onbespoten spul ook niet om aan te zien is), geen bier, zodat macrobiotiek vrij vertaald dus betekent dat men er helemaal geen bewijs voor heeft om te denken dat je even lang of misschien zelfs een paar jaar langer leeft met een asceten-dieet waardoor je die extra jaartjes moet betalen met een leven vol peulvruchten en zeegroenten. Is het heel vreemd dat ik dan liever een paar jaar eerder doodga en af en toe een patatje oorlog en een pilsje mee pik? (En je zal als macrobioot op je 65e onder de bus lopen, dan heb je voor Jan L*l een knap verrot gezond leven gehad...)

Maar ja, er bestaan meer methoden voor een gezond leven. Dan hebben we het over de homeopathie en naaldenstekerij die acupunctuur wordt genoemd. Om te beginnen met acupunctuur: hoe is het in vredesnaam mogelijk om pijn aan je knie te verhelpen met een naald in je oor om maar es een zijstraat te noemen zoals die in die werelden vaak voor schijnt te komen? Nou, dat komt dan van energiebanen die over je lichaam lopen... Vraag: waar blijft het wetenschappelijk bewijs hiervoor?

Maar het meest twijfelachtige van alles vind ik toch wel de homeopathie. Homeopathie is een vorm van alternatieve genezing die je op zijn minst dubieus kunt noemen. Homeopathie werkt op basis van verdunning: hoe verder je een middel verdunt, hoe krachtiger het wordt. (Critici gaan zich hier al achter de oren krabben.) Als ik als voorbeeld een klontje suiker neem, niet omdat het zo geneeskrachtig is, maar omdat dat een voor iedereen duidelijk voorbeeld is: het komt er op neer dat je dat klontje oplost in 1 liter water, er 9 liter water bijgooit, van die 10 liter weer 1 liter pakt, daar weer 9 liter water bijgooit, en zo nog 400 keer doorgaat, dan bereik je een veelgehanteerde concentratie in de homeopatische wereld. Denk je nu even na, dan zie je dat je fors over het getal van Avogadro heen bent gegaan. Voor de niet-chemici: dit houdt in dat de kans dat je in je oplossing nog één molekuul suiker aantreft kleiner is dan 1 op 10^377, dat is een 1 met 377 (!) nullen. (Een aantal nullen die op geen enkele manier is uit te drukken. Ook niet in kubieke lichtjaren als je er bacteriën in stopt, omdat 1 lichtjaar^3 nog maar zo'n 10^62 bacteriën kan bevatten). En wat zegt nu de homeopathie? Dat dit goede werkzame oplossingen zijn. Oorzaken volgens de gemiddelde homeopaat: het is de werkzame energie van de stof die hoger wordt naarmate de verontreiniging van de eigenlijke stof verdwijnt. Nou, dan hang je al. Geen hond die het kan bewijzen, maar genoeg zweverige lieden die er met open ogen instinken zodat die waterrommel verkoopt als een tierelier. (Ik sluit niet uit dat God me op dit moment dijenkletsend en met tranen in de ogen uit zit te lachen, maar dat risico neem ik.)

Kortom, we worden belazerd bij de vleet als we daarvoor openstaan, en helaas doen sommige mensen dat. We hebben het dan over de Sylvia Millecammen die hun heil liever zoeken bij de blauwe magnetron uit Tiel dan voor een echte behandeling naar een specialist te gaan. Zo stond een jaar of 2 geleden een heel verhaal in de krant van Roel van Duin (politicus) over zijn vrouw die kanker had gekregen, naar macrobioot Adelbert Nelissen van het Kushi Instituut was gegaan, en die vervolgens was overleden. Een heel verhaal, maar het kwam er op neer dat volgens Van Duin die Nelissen zijn vrouw nooit had mogen overhalen om NIET naar de dokter te gaan. Wat Nelissen uiteraard helemaal ontkende.

Alternatieve geneeswijzen, wat moet je er toch mee? Laat ik het via een omweg zeggen... ik denk dat ik eerder Roel van Duin gelijk geef dan Adelbert Nelissen.

Gr. Hengst.
View IPDelete Message

From: RossiDate: Sun Dec 16 02:09:09 MST 2001
he hoi

Ik zal maar niet reageren op Hengst, dan komt er niks zinnigs te staan.
Maar ik heb wel weer wat te meleden: die jongen waarvan ik m'n brommer gekocht heb zei tegen mij:" of je geeft me 50 piek of ik kom de brommer ophalen". Ik dus gelijk zeggen dat ie 'm op kon halen. Heb ik ff mazzel met die verrotte versnellingsbak:) en de voorvork is ook lek en het licht werkt niet dus hij mag z'n brommer maar al te graag terughebben, hoef ik er geen geld meer aan uit te geven:)

mzzl DT Racer ( nog wel :) )
View IPDelete Message

From: RossiDate: Sun Dec 16 11:04:37 MST 2001
rekenen jullie eigenlijk ook op mij met het fruitmanden lopen????? ik wil op zich best meehelpen, maar ik heb wel een kerstborrel van m'n werk vrijdagmiddag:)

mzzl Dt Racer
View IPDelete Message

From: Mr.BeanDate: Sun Dec 16 14:20:11 MST 2001
Ja, ik reken op iedereen. Het is gewoon een geplande CJV activiteit, dus ik reken er op dat iedereen komt.
Je hoeft pas om 19.15 uur te komen, omdat we al wel genoeg 'inpakkers' hebben. Dus dat moet best lukken.

Greetz, Bean
View IPDelete Message

From: MoonshinerDate: Mon Dec 17 06:55:58 MST 2001
Het viel me vorige week al op: Kijk eens naar de eerste afkorting in het CJV-VB, Kijk dat je je nou eens vergist bij het tikken van een CJV-FR, daar kan ik me inkomen. Maar in een CJV-VB moet alles wel kloppen toch?

Zo, dat scheelt wel, een weekendje niet uitgaan. Ten eerste in de portefieulle en ten tweede ben ik nu veel wakkerder, ondanks dat mijn broertje me om 6.45 wakker klopt op de zondagmorgen omdat mijn vader de deur verkeerd op slot had gedaan, vandaar dat ik er zondag `s morgens ook niet was. Dus Bean, als je dat papiertje nog moet hebben dan moet je `s avonds een keer langskomen.

Wat een verhaal weer Hengst, ik zie dat je m nog een beetje hebt gewijzigd. Nu ff kijken of ik er nog een goede reactie op kan schrijven. Trouwens je was mooi op tijd met het plaatsen :) OK daar gaan we dan. Het was al lang bekend dat een eenzijdige voeding nooit kan bijdragen tot een gezond leven, afwisseling is gewoon nodig. Chemische producten zoals bier behoren dan ook tot een van de belangrijke levensbehoeften net als heel veel andere, zogenoemde slechte voedingsstoffen. OK natuurlijk zijn er wel een aantal dingen die echt niet goed voor je zijn maar juist die zorgen voor een goede afwisseling. Stel, we gaan vanaf nu alleen nog maar macrobiologisch eten etc. Dan zijn we over een tijdje gedeëvalueerd naar een zootje apen. Ondertussen hebben die apen van nu dan al weer zoveel opgestoken dat zij al bijna tot de mensen kunnen worden gerekend. Nog ff een tijdje zo doorgaan en we hebben weer dinosauriërs.

Verder nog een tip voor de muziekliefhebbers: Silver Side Up, de tweede CD van Nickelback is een erg goede CD met alleen maar goede nummers. Helaas staan er maar tien op. Dus daar ga ik geen dikke veertig piek aan uitgeven... Dus als iemand m kan regelen... Ik zou m wel willen hebben. Evenals de Live dubbel CD van K`s Choice.

Mzzl Moons
View IPDelete Message

From: martenDate: Mon Dec 17 07:01:37 MST 2001
ik ben er vrijdag avond wel en ik verwacht na afloop
wel een paar pilsjes naar binnen te kunnen werken.
Zaterdag hoeven jullie niet op mij te rekenen als jullie
naar marum willen ben dan daar ergens in de buurt, heb wel
het advies ga naar marum er komt een goede band waar jullie
de vorige keer ook positief over waren.
Tweede kerstdag ben ik bij jeannette dus kom zelf wel in marum en wederom een goede band n.l van Gogh.
En hengst hoe vond je de rest van de cd van U2, mijn idee is
dat jij hem wel goed vond want welke cd van u2 is nou slecht dan?
Bean wat er met het forum is weet ik niet maar hij werkt naar mijn idee niet meer zoals het hoort te zijn, ik moet eerst op het balkje forum drukken voordat ie het doet en eerst was dat dus niet zo.
Rossi ik had je vantevoren toch gewaarschuwd dat het een klote bak was, ik weet nog wel een leuke versnellingsbrommer voor je als je tenminste een beetje geld hebt je kan mij wel bellen als je interresse hebt op 055-3232147 en dat is tot woensdag avond en donderdag ben ik al weer thuis.
zo ik denk dat dit eerst wel weer genoeg is voor vandaag
View IPDelete Message

From: HengstDate: Mon Dec 17 08:30:10 MST 2001
En zo kwam Rossi van zijn brommer af. Door 2 geeltjes, was op zich al een koopje...

Inderdaad Moons, het schijnt dat die jongelui van de CJV niet eens hun eigen naam kunnen spellen. ’t Is diep triest. En ook heb ik mijn verhaal nog ff gewijzigd. Ben afgelopen week diep in de homeopathie gedoken voor een artikeltje, en heb dan ook ontdekt wat ik getikt heb. Bijzonder dubieus vind ik. Zwaar twijfelachtig zeg maar. Maar volgens Moons de-evolueren we naar apen als we macrobiologisch gaan eten? Dus... de evolutie is het gevolg van bier? WAUW!!!!!!! En je ziet zelfs kans om er dino’s bij te goochelen, waar je die ook vandaan mag halen.

Mulder, welke band zaterdag? En tweede Kerstdag wil ik zeker heen, Van Gogh is ERG goed, zo weet ik nog van hun vorige optreden. ZIJN D’R NIET MEER CJV’ERS DIE MEEGAAN?

De CD van U2 was leuk om weer te horen, heel herkenbaar, hahaha. Ik meende trouwens dat je een verhaal over je broer had die daarbij was geweest, maar dit is gewoon een opname van radio 3?!? Hoe dan ook leuk om te horen.

Ideetje mensen: zijn er hier liefhebbers van ‘ In de ban van de ring’, of ‘The Lord of the Rings’ van Tolkien? Want omdat de film van deel I woensdag uitkomt willen Moons en ik er wel heen. Meer liefhebbers van een goed stukkie fantasy?

Gr. Hengst.
View IPDelete Message

From: MoonshinerDate: Mon Dec 17 08:40:56 MST 2001
Aangezien er toch niet zo heel veel mensen blijken te reageren zal ik maar weer een stukkie tikken.

Ja, je kunt heel wat l*llen hier, zoals het evalueren n.a.v. bier, we beginnen weer met dichten... Maar ok, als wat ik hier zeg waar is ben ik dus verder geëvolueerd dan bijv. Halb <GRIN> Kun je trouwens ook wel zien...

Als je wilt wetren welke band er komt moet je kijken op www.kruiswegmarum.nl, maar dat heb ik al gedaan en ik zag dat TILT komt. En ik heb gelijk ff naar hun discografie gekeken, ziet er OK uit. Je weet toch dat ik wel kom 2e kerstnacht???

U2 is uiteraard goed.

In de ban van de ring trouwens ook, dus wie gaat er mee?

Mzzl Moons
View IPDelete Message

From: Mr.BeanDate: Tue Dec 18 04:18:51 MST 2001
Ik heb alweer veel te weinig gereagreerd deze week, dus hier komt mijn iets langere reactie (hou je vast! <GRIN>)

Die eerste afkoring in het CJV-VB: Je had me daar al es op gewezen en je moet toegeven dat zo'n fout niet snel op valt. Ik had het dus ook aangepast, maar zo te horen heb ik het nog niet upgeload (doe ik zo ff). En zo te horen moet ik de hele CJV-P in één keer goed maken, zonder foutjes. Ik verwacht natuurlijk wel een béétje hulp van mede-CJV-leden...

Dat papiertje moet je a.s. vrijdag maar meenemen bij de fruitmanden aktie. Neem van alle 'versies' maar 1 mee als je wilt.

Over dat verhaal van Hengst: Afwisseling is inderdaad een hele belangerijke factor in onze eetgewoonten. Er zijn weinig dingen die écht slecht voor je zijn, maar als je steeds hetzelfde eet zijn bijna àlle dingen slecht voor je. Chips bijvoorbeeld. Is natuurlijk slecht voor je als je elke dag een zak leegvreet (te veel zout en vet). Alleen af en toe is helemaal niet verkeerd. Er zitten namelijk ook best veel vitaminen in. Net als bier. Ook daar zitten best veel vitaminen in die je misschien niet zo snel in andere etenswaren zult vinden. Bovendien heeft afwisseling ook nog een ander neveneffect. Je voelt je er plezieriger bij. En het is bewezen dat wie zich plezierig voelt en wie geniet, die leeft gezonder (plus dat het (duh) gewoon leuker/fijner is af en toe iets 'ongezonds')

Nickelback leek mij inderdaad ook wel een geschikt bandje. Hun recente nummer vind ik in ieder geval goed. Als je geen dikke veertig piek wilt uitgeven, moet je 'm bij Media Markt kopen. Daar zijn de nieuwste albums bijna allemaal 35 gulden en sommige zelfs 30 gulden. Scheelt dus al snel een tientje. En als ie écht zo goed is als jij zegt wil ik eventueel ook nog wel een tientje mee betalen.

Goed idee Marten! Na het werk van de fruitmanden nog even wat ontspanning dmv een paar pilsjes. Kunnen die gewoon bij de rekening van het fruit op die de Jeugdcentrale toch moet betalen ;-) Flesjes bier horen toch ook in de fruitmand? <GRIN> Nee, maar we kunnen nadietijd best wel ff naar boven toe als Anne 't goed vindt. Alleen moeten Hengst en ik (en Moons eigenlijks ook, maar dat hoor je nog wel Moons) gelijk na het fruitmanden nog even een discussie aangaan met een groepje mensen. Over zaterdag hebben Hengst en ik het ook al gehad. Als er inderdaad zo'n goeie band komt hebben wij wel zin om te gaan, alleen om het niet te duur te maken (2e kerstdag alweer heen) gaan we eerst ff flink indrinken. Vorige week bood Rossi aan om bij hem in te drinken, omdat ie graag mee wou en hij gaf ook al aan a.s. zaterdag graag mee te willen. Lijkt mij daarom een goed idee om deze keer bij Rossi in te drinken, ROSSI?!?. Zitten we alleen nog met het probleem, wie rijdt? Ik in ieder geval niet, want ik heb vorige keer alweer gereden...

Volgens mij werkt het forum nog steeds zo als het zou moeten. Gewoon even wachten en dan moet ie vanzelf het forum laden. De gele randen er omheen zijn snel geladen (die komen rechtstreeks van de snellere tripod server) alleen het forum zelf duurt even voordat ie is geladen. Ik zal het forum nog een beetje aanpassen. Misschien dat het dan iets duidelijker wordt.

Tosti had het er afgelopen CJV avond ook nog over alleen ik heb het toen niet echt behandeld. Op zicht best een leuk idee om met alle CJV'ers naar Marum te gaan 2e kerstdag. Ik weet niet wie er bij Marieke in de auto durft <GRIN> maar dan kan zij natuurlijk ook rijden. En wie heeft tegenwoordig nog meer een rijbewijs? Ehh, Thijsio natuurlijk ook nog. Of we moeten met z'n allen in een taxi gaan... Ik vind alles best, als ik maar niet hoef te rijden :-)

Op zich ben ik niet vies van een fantasie filmpje. Als jullie het zo'n goeie film vinden, dan wil ik ook best wel mee. Wanneer gaan we?

De naam TILT komt me inderdaad wel bekend voor. Ik heb nog niet naar hun discografie gekeken, maar ik ga er vanauit dat als Moons 'm OK vindt dan zal ik 'm ook wel OK vinden.

Genoeg voor nu.

Greetz, Bean
View IPDelete Message

From: MoonshinerDate: Tue Dec 18 06:27:00 MST 2001
Natuurlijk moet de CJV-P goed, het hoeft niet in een keer, als het maar gebeurt, en natuurlijk helpen we jou daar ook bij, wij leveren de opgemerkte foutjes aan zodat jij ze kunt verbeteren.

OK dan neem ik het papiertje dan wel mee. met de anderen
Nickelback, luister maar en je weet het.
Ik heb het inmiddels gehoord en natuurlijk discussieer ik lekker mee. Daarna heb ik dan ook wel zin in een biertje of twee.
De Band die aanstaande zaterdag in de X-weg komt is heel goed, ik noem U2, Thin Lizzy, Metallica, Nirvana, Pearl Jam en nog vele goede anderen. Dus daar gaan we zeker heen. 2e kerstdag weer heen en natuurlijk nemen we de een taxi als we met genoeg personen zijn. Indrinken bij Rossi?? Vind ik OK.
Wat heb jij een slecht vertrouwen in de vrouw... een rijbewijs haal je tegenwoordig niet zomaar.
Over de film, we weten nog niet wanneer we gaan, maar dat hoor je dan nog wel.

Mzzl Moons
View IPDelete Message

From: RossiDate: Tue Dec 18 11:07:37 MST 2001
indrinken bij mij is wel ok!!!, maar voor welke dag is dat??? zaterdag of 2e kerstdag??

mzzl

DT Racer
View IPDelete Message

From: SpyroDate: Tue Dec 18 12:21:39 MST 2001
hey hoi

ook nu weer een klein berichtje van mij. Ik heb heel weinig tijd om al die stukjes te lezen en er op te reageren dus dat moet maar een andere keer.

Mr bean ik vind dat de site er steeds beter uit komt te zien. Bij deze mijn complimenten.
Nog eventjes over die fruitmanden actie. Dat is a.s vrijdag? Als dat zo is moet ik eventjes kijken of ik op tijd kan komen want ik moet tot zes uur in de stad aan het werk. Je ziet me of je ziet me niet.

Spyro
View IPDelete Message

From: MoonshinerDate: Wed Dec 19 06:54:19 MST 2001
Laten we eerst maar afspreken voor Zaterdag, dan zien we daarna wel weer verder. Wie rijd er eigenlijk?
Fruitmanden is op vrijdag, het rondbrengen gebeurt pas vanaf een uur of 19.15 las ik op deze site, dus dat moet zelfs voor jou wel te doen zijn Spyro.

Mzzl Moons
View IPDelete Message

From: Mr.BeanDate: Wed Dec 19 10:15:50 MST 2001
Inderdaad a.s. zaterdag bij Rossi indrinken. Er moet nog ff tussen Tosti en Hengst uitgevochten worden wie rijdt. Wij hebben de Passat in ieder geval zaterdag niet thuis. Of er ook 3 man achter in de Polo passen weet ik niet.
Fruitmanden rondbrengen is inderdaad pas vanaf 19.15 uur dus dat moet voor iedereen wel te doen zijn. Als je echt niet eerder kan komen dan kun je ook wel een kwartiertje later komen. Daarna nog even gezellig nadrinken, dus dat komt wel goed. Voor het klaarmaken van de fruitmanden heeft ook nog een vrijwilliger zich aangemeld, dus ook dat moet wel goedkomen.
Blij dat de homepage steeds mooier wordt. Alleen na nieuwjaar verdwijnt de sneeuw waarschijnlijk wel weer...
Tot vrijdag!

Greetz, Bean
View IPDelete Message

From: HengstDate: Thu Dec 20 05:30:39 MST 2001
Zozozoooo, daar issie weer... Ik vraag me iets af over de evolutie van Moons en Halb. Houdt dit in dat de langharige fase een tussenfase is die Halb over een tijdje gepasseerd is? Of is Moons over gegaan op een andere levensvorm en is de langharige fase in feite de eindfase van deze levensvorm? Moons in de overgang... ja je weet het niet.

Bean’s CJV-FR op mijn CJV-FWT: tuurlijk is afwisseling het toverwoord. Alleen: die wazige homeopaten denken daar anders over. Zou ons aan moeten spreken: zij vinden ook dat er meer is onder de zon. Sterker nog: zij verklaren het bestaansrecht van hun watermengseltjes enkel en alleen door het begrip ‘energie’. En laat dat nu net een begrip zijn waar zo ongeveer de hele natuurkunde aan hangt, maar dat voor niemand goed voor te stellen is? Vaag hoor...

En na de fruitmanden maar weer es aan het bier... tja laten we ons image vooral goed doorkweken... toch es vragen of domi die geruchten vaker hoort, dat wij een ‘bier-clubje’ zouden zijn. Anders aardig idee om die f*cking roddelaars er eens van langs te geven op de gemeenteavond.

Discography van die knapen van zaterdag is dik in orde. Moons heeft een paar minder bekende artiesten van hun lijstje geskipt, maar ook daar is leuk spul bij. Verder: het indrinken dient goed te gebeuren, anders haal ik de Kerst niet. Niet omdat ik kalkoen/konijn/Flappie ben ofzo, maar omdat ik dan echt teveel maand overhoud aan het einde van mijn geld. Nou ja, de Kerst lukt nog wel, maar Oud en Nieuw wordt lastig. Enneh, indrinken bij Rossi dus? Wie er rijdt... goeie vraag. Ik weet dat ik een maandje terug een heeeeeeeeeeeeeele tijd niet op stap was geweest, maar de laatste keer d’r voor en d’r na wel heb gereden, om Bean weer in te halen zeg maar. Dus heb ik onlangs (de één na laatste keer) gereden. Alleen was Tosti daar niet bij. Verder heeft Bean de laatste keer gereden. (Was Tosti wél bij.) Kortom: ik weet gewoon niet wie er aan de beurt is. Dus ik wil wel rijden, maar liever niet natuurlijk En ik kan ab-so-luut niet garanderen dat de auto vrij is.

Okay, met zijn allen op 2e Kerstdag naar Marum, we hebben het er al een paar keer over gehad. Goed plan. Moeten we het vrijdag nog maar ff over hebben. Dan treffen we tenminste de mensen die daar ook bij zijn... (verhaal van de lusten en de lasten, nietwaar Bean?) Liefhebbers voor het rijden? Ik niet, hahaha.

The Lord of the Rings is een grandioos boek, en de recensies van de film zijn lovend. Je moet wel in je achterhoofd hebben dat het boek uit 3 delen bestaat, en dat pas het eerste deel wordt verfilmd. Maar dan wil ik toch wel heen. Kunnen we niet op maandag? De dag voor Kerst dus? Of anders do/vr na Kerst? Wie kan wanneer? En wie wil er eigenlijk mee naast Moons, Bean en ik? Want dan is het denk ik handig om ff te bespreken. (B.t.w. do/vr is duurder dan ma.)

Over de homepage: Bean, als je die sneeuw nu weer verwijderd als het geen winter meer is (21 maart)? Tot die tijd past het heel (redelijk...) goed namelijk. En daarna... lente? Blauwe lucht, groene blaadjes, krokussen, verdere bloemetjes, bloesem in boom, kuikentjes enz enz enz?

Zie maar.
Gr. Hengst.
View IPDelete Message

From: MoonshinerDate: Thu Dec 20 06:57:04 MST 2001
Hehe eindelijk weer eens een reply waar fatsoenlijk op valt te reageren, bedankt Hengst.

Ach ja, we geven de schuld maar weer aan het puberen..., Dan kun je wel zeggen dat ik een andere levensvorm ben toch?

Ik heb laatst een stukje gezien over bde`s (bijna dood ervaringen). Ik heb zelf nog niet zo`n ervaringe gehad maar vreemd is het wel. Volgens ene meneer weet ik veel hoe, bevind het bewustzijn zich niet in de hersenen. Hij had dat aangetoond met een paar scans waarbij uit de bus kwam dat die ervaringen er waren toen er geen hersenactiviteit te meten was. Natuurlijk moest een collega die stelling weer nietig verklaren en zeggen dat die activiteit zo klein was dat je m niet kon meten of dat het weer anders, op een onbekende manier moest worden gemeten. In elk geval, Bij die bde`s kwam het voor dat je jezelf zag van een afstand. Je zweefde bijv. boven jezelf. Lijkt me best apart om mee te maken. Maar we hadden het over energie. Het bewustzijn moet dan ook een energie zijn. (Als die ene meneer gelijk heeft) Maar wat watermengseltjes nou met energie te maken heeft? (Op het opwekken van energie na (maar dan heb je wel veel watermengsel nodig...)) Bier levert ook energie. En dat hebben sommige mensen ook nodig... (Je weet het niet, er zijn van die mensen die zonder eten kunnen (zeggen ze), die zullen dan wel op vrije energie leven. Oei, moet je niet in de buurt zijn als je een bde hebt...) Je moet wel energie hebben om die **censuur** roddelaars er van langs te geven (eerst ff wat bier drinken???) Zal de voordelen weer bevestigen... Dus toch maar niet.

De disco (waar je ook bier drinkt) grafie van TILT is helemaal picobello in orde. Tja, die goede minder bekendere artiesten kon ik zo snel niet onthouden maar goed zijn ze wel. Trouwens als je wilt weten wat er speelt in marum moet je gewoon naar www.kruiswegmarum.nl gaan. En via die site kun je vaak wel naar de site van de band die er staat.
Het indrinken, 8 flesjes? ff kijken wat kost een krat heineken? 21 piek ongeveer, acht flesjes is 1 derde. voor 7 piek indrinken moet lukken... Heb je zoveel Heineken in huis??

2e kerstdag maar een taxi... anders krijgen we weer zo`n gedoe over wie er moet rijden en wie niet. We hebben geen bob in ons midden anders was het een duidelijke zaak...

LOTR, prima boek, en de film waarschijnlijk ook. Ik vind maandag best een goed ID. (iets met maand en geld... ) wie is het daarmee eens?

De CJV-P (of S) (of nu ook al H???) Kijk we komen er wel, elk seizoen een nieuwe layout. De voorstellen van Hengst staan mij ook wel aan, ik weet alleen niet of Bean er wel zoveel zin in heeft.

Mzzl Moons
View IPDelete Message

From: Mr.BeanDate: Thu Dec 20 09:26:01 MST 2001
Neee zo moet je het niet zien Hengst. Wij gaan niet aan het bier! Wij gaan na het harde werk nog even napraten over wat er is gebeurd onder het genot natuurlijk van een drankje. En dat dat nu toevallig bier is... :-)

Had de dominee het over een 'bier-clubje'? Volgens mij zei hij gewoon dat ze dachten dat we een hecht clubje waren waar niemand tussen kan/mag komen o.i.d. Van wie is het "aardig idee om die ***** roddelaard er eens van langs te geven" eigenlijks? Ik heb alleen maar gezegd dat we in discussie moeten met de Diaconie, maar dat gaat nou niet echt over het bier drinkende imago van de CJV...

Flappie hoor je in deze tijd ook weer vaak genoeg. Hij blijft leuk.
Geeft nix dat je aan het eind van het jaar geld te kort hebt. Volgend jaar kost toch alles minder dan de helft (of was het nou twee keer de helft? :-) ) Je zult niet met Tosti kunnen overleggen a.s. vrijdag, want hij moet werken. Dus als je het uit wilt vechten moet je 'm toch echt even bellen. Misschien kun je 'm overtuigen door te zeggen dat je heeeel graag zijn nieuwe boxen in z'n auto wilt horen. Hij heeft er laatst namelijk 2 stuks gekocht en achterin gemonteerd die toch best lekker klinken.

Vrijdag kunnen we inderdaad wel ff rondvragen wie mee willen. Als we 9 man/vrouw (ja, laat ik niet al te seksistisch zijn) kunnen organiseren zit zo'n taxibusje wel vol.
(Tosti,Bean,Moons,Hengst,Mulder,Spyro en Rossi zijn er al 7)

Ik vind a.s. maandag best. Is het in de vakantieperiode niet net zo duur als op een do/vr? Hoe laat? Bespreken we dat vrijdag ook nog ff (niet vergeten!). Wat ik ook niet moet vergeten om iemand te vragen om mee te helpen met oud-papier. Ik moet namelijk a.s. zaterdag rijden en moet daarvoor nog een hulpje hebben.

Oké, de sneeuw kan blijven, maar de kersmannen boven het forum en de kerststukje op de intro pagina gaan wel weg. Misschien dat ik er nog iets vervangends voor kan vinden. In de lente een groene linkerkant met blaadjes en een lichblauwe rechterkant (met evt wolkjes)? Ff kijken of het niet te 'schattig' wordt...

Die bde's heb ik inderdaad ook (gedeeltelijk) gezien. Op NL-Net toch? Dan konden ze na hun bijna dood ervaring precies zeggen welke doctoren er in de kamer waren toen het gebeurde en precies zeggen wat ze hadden gedaan. Heel apart. Ik las vandaag ook nog (in het Technisch weekblad geloof ik) dat iemand sensoren had gemaakt die de chemische stof/gas van een plant meette die vrij kwam als noodsignaal. Die sensor zette dat om in een schreeuw. Toen hij van een orchidee een blad afsneed, gilde het plantje het uit. Wat moet je daar nou van denken...

Dat wil ik wel zien Moons. Jij in de twee uur (?) dat we gaan indrinken 8 flesjes achteroverslaan. Ik hou het bij de helft al wel gezien.

Ik had er ook weinig zin in om de CJV-P in een sneeuw landschap te veranderen, maar als ik een beetje tijd over hebt steek ik dat veel te snel in de CJV-P. Dus dat zal ook wel weer gebeuren in de lente.

Greetz, Bean
View IPDelete Message

From: RossiDate: Thu Dec 20 11:20:49 MST 2001
he hoi

we hebben geloof ik geen heineken thuis, maar wel palm en amstel, op zich ook wel te drinken ( de palm dan )
Misschien kan ik 'mn moeder overtuigemn om een krat heineken te kopen omdat ie waarschijnlijk toch wel leeggaat zaterdag.
Maar ik heb er bestwel zin in zaterdag, hoe laat komen jullie?? oh, dat hoor ik morgen ( vrijdag red. ) wel.
Danielle komt wel, ze had met een vriendin wat geregeld, maar dat lekkere vrouwtje komt niet naar marum ( jammer he )
Ik weet ook eigenlijk niet wat ze van plan is maar dat hoor ik nog wel

mzzls he

DT Racer
View IPDelete Message

From: SpyroDate: Thu Dec 20 14:26:46 MST 2001
hey hoi

Ik heb weer een beetje tijd om t reageren.

Ik lees hier en daar toch dat er plannetjes gemaakt worden. Zo las ik in een stuk van hengst dat we om een 2e kerstdag iets gepland hebben en ik las in een stukje van mr bean dat we op een maandag ook iets op het programa hadden?

Zou iemand die datums met de bijbehorende bezigheden eventjes op een rijtje kunnen zetten voor mij alvast hardstikke bedankt


Spyro
View IPDelete Message

From: MoonshinerDate: Fri Dec 21 01:02:40 MST 2001
2 keer de helft, of als het aan een heleboel winkeliers ligt drie keer de helft. Iedereen zegt dat ze daar zelf niet aan doen maar ondertussen.... Een voorbeeldje, die herriestoppers, 3 maand geleden fl. 1,95 straks in januari EURO 0,99 t staat zo leuk maar ondertussen kost het wel 27 cent meer...

Nog twee erbij moet lukken. De film bespreken we vanavond nog wel ff als we het niet vergeten. BEan, de papiertjes heb ik al bij me, dan vergeet ik die in elk geval niet. Heel jammer, ik had graag meegeholpen maar ik moet naar het zwembad op zaterdag morgen. De keer erna kan ik er waarschijnlijk wel bij zijn.

OK dat is in orde, dat die echte kerst decoratie weg gaat. De sneeuw blijft nog wel he. Tja iets dat dat kan vervangen. Een sneeuwpop ofzo?

Geen ID meer waar ik dat gezien heb van die bde`s. Apart was het wel.

In 2 uur een flesje of acht? Moet lukken als er niet te veel gel*lt wordt. En dan heb je niet genoeg aan 1 kratje heineken Rossi. Maar laat ik het dan een beetje rustiger aandoen. Zeg maar de helft, anders staat het ook weer zo a-sociaal. Bean 4 en ik 8...

Tja we weten al van een vorige keer dat palm niet zo heel best combineerd met heineken, en heineken drinkt toch wat lekkerder weg. Een krat heineken is dan ook zo weg. En zo niet, dan heb jij toch nog een lekker biertje staan :)

Dan moeten we die Danielle maar ff keuren he Hengst en Bean?

OK wat gaan we volgende week doen. Je kunt het natuurlijk ook zelf lezen Spyro maar om de gemakzuchtigen tevreden te houden hier een kort rijtje:
Maandag 24 december: Naar de film The Lord Of The Rings. (Part I.) Part II komt volgend jaar uit en part III over een jaar of twee.
Woensdag 26 december: Naar de X-weg te marum.

Mzzl Moons
View IPDelete Message

From: RossiDate: Sat Dec 22 01:59:59 MST 2001
he hoi

sorry dat ik er gister niet was bij het fruitmanden lopen, dit kwam omdat ik vrij bezopen van de kerstborrel op m'n werk terugkwam. Ik dacht eerst nog even een uurtje te slapen en dan fruitmandjes lopen. Maar m'n moeder vond het niet goed dat ik bezopen bij die oudjes fruitmandjes brengen kwam en dus trok ze de stekker van de wekker er maar uit waardoor ik om 0.30 uur wakker werd.

Gaan we nog wel heen vanavond?? we kunnen op zich wel met taxi terug en heen gebracht worden, scheelt ook weer voor degene die zou moeten rijden. Mijn ouders wilden op zich wel heenbrengen.

mzzls DT Racer
View IPDelete Message

From: DT RacerDate: Sat Dec 22 02:01:55 MST 2001
die laatste zin staat er weer wat onduidelijk, bedoeling: auto's heen, taxi terug

mzzls Rossi
View IPDelete Message

From: DT RacerDate: Sat Dec 22 02:04:45 MST 2001
ik heb ook nog wel een 5 literblik Warsteiner staan, die kunnen we op zich ook wel opmaken.

mzzl Rossi
View IPDelete Message

From: martenDate: Sat Dec 22 05:22:40 MST 2001
de jeugd van tegenwoordig toch!!!!!!
komen ze ddronken terug van een kerstborrel dat kan natuurlijk niet he je hoort het goede voorbeeld te gaan geven en wat doe je je geet het voorbeeld van hoe het niet moet.\
we praten hier vanavond wel verder over rossi!!!!!!!!!!!
View IPDelete Message

Terug