Menu Intro Nieuws Seizoensindeling Foto's CJV leden Onderwerpen Forum Links
CJV Aduard
CJV Weekend 2004 - Kampverslag
Het was in de vroege avonduren van den elfden juni in het jaar 2004. Een aantal jonge lieden uit Aduard e.o. verzamelden zich bij het Hoge Hof. Er zouden 10 mensen meegaan, dus de simpele rekensom 11 (10 + 1 extra chauffeur) / 4 leverde 3 auto's op. En zowaar, er stonden 3 auto's te wachten op een nieuw avontuur tegen het avonduur, die elfden juni. Maar op één ding hadden de jonge lieden niet gerekend. 10 Man is 3 auto's , maar 10 man plus de nodige bagage (beddengoed, tandpasta, tandenborstel, kleren en extra kleren voor de zeskamp) passen niet in drie kleine auto's. Dus haalde een van de jonge lieden zijn auto nog op. Toen waren ze klaar voor vertrek, en begon het avontuur. Aduard e.o. kon weer een weekend rustig ademhalen toen de stoet werd uitgezwaaid en de CJV vertrok richting het eiland. Langzamerhand werd "het eiland" afgekort tot het iets meer groningse 't ailaand. Affijn, we gingen uiteindelijk dus naar Thailand :-)

De tocht naar Thailand ging over de gebruikelijke wegen, langs allerlei vreemde plekken en landen. Zo reed men door Grunn, langs het land van Boer Harms'n, en door dorpen waarvan niet zeker was hoe de naam geschreven moest worden. Een voorbeeld hiervan is Holwer(d)(t) wat of met een d of met een t geschreven dient te worden. Na Holwerdt werd de stoet tot staan gebracht. Het was namelijk erg druk op Thailand dat weekend en de parkeerplek was al vol. Dus was er een nieuwe parkeerplaats ingericht. Na hier, nog meer dan vorig jaar, beroofd te zijn van ons geld (het wordt straks goedkoper om de auto mee te nemen dan hem te laten staan) zijn we op de pendelbus gestapt om de laatste kilometers richting boot af te leggen.

Op de boot was gelukkig weer ruimte genoeg om te zitten. Daarnaast was er ook een catering, met heel veel drank, maar niet zoveel glazen. De bierdrinkende-CJV-lieden moesten zich dan ook behelpen met een glas voor iedereen en een kan voor hen allen. Een kan van een x aantal liters en evenzovele euro's statiegeld. Hiermee werd de reis van bijna een uur toch wat aangenamer. Natuurlijk was er ook wat anders voor die CJV-lieden die nog niet aan bier toe waren.

Na de bootreis wacht altijd trouw de fiets op de Ailandgangers. Nou ja altijd... deze keer niet. Onze penningmeester had dit jaar de fietsen bij een andere verhuurder besteld, dus moest er dit keer wat langer gewacht worden en wat meer gelopen. Verder was de service wel goed, maar volgende keer toch maar weer fietsen bestellen bij de oude vertrouwde verhuurder.

Met de stalen rossen kon er weer naar de oude vertrouwde kampeerboerderij gerost worden. De Zonnebloem, dezelfde als vorig jaar. Hier werd weer begonnen met de nodige balspellen. Naast voetbal was ook volleybal dit jaar erg in trek. Hierbij hebben we flink kunnen oefenen, zodat we ongetwijfeld de felbegeerde eerste-prijs-van-het-startweekend-volleybal-tournooi-kampioenschap binnen zullen halen. Na herhaaldelijk ballen bij de buren uit de tuin te halen (zo kom je nog es ergens hè) en de nodige koffie en thee was het weer tijd om op stap te gaan. Daar was het weer ouderwets gezellig, mede dankzij de fototoestellen, waardoor sommige CJV-leden zich ongekend populair maakten.

Thuis in Buren wachtten de bedden, een stapel tosti's, gesmeerd door een achtergebleven CJV-lid, de Duitse buren en het brandalarm. Die laatste ging af nadat een CJV-lid de laatste tosti om half vijf 's ochtends ging bakken. Hier bij kwam echter wat rook bij vrij zodat een overgevoelige rookmelder het signaal gaf: Hellup, brand!!! Dit ging met zoveel kabaal gepaard dat enkele CJV-lieden en die Duitse buren naar buiten gingen om in het eerste geval te kijken wat dit veroorzaakt had, en in de tweede plaats adequaat te reageren op het brandalarm, een kwaliteit die niet alle Nederlanders bezitten. ("Het zal wel weer een oefening zijn" of "Wie is er nou weer aan het klooien?"). Na enige tijd werd de eigenaar opgetrommeld en het brandalarm uitgeschakeld, zodat iedereen weer van de nachtrust kon gaan genieten. Enkele CJV-leden waren echter in zo'n vaste slaap gevallen, dat zij zelfs van een brandalarm niet zijn wakker geschrokken...

De tweede dag werden de CJV-lieden eerst versterkt door een ontbijt op het programma. Na de afwas gingen de CJV-lieden, versterkt door een dominee (PKN) en een jeugdouderling (PKN), naar het strand waar een enkeling zich nog aan natte voeten waagde. De rode vlag hing hoog en het waaide hard, dus een echte duik zat er helaas niet in. De aandacht ging toen al snel uit naar volleybal(sters). Tussen de deelneemsters zaten heel wat bekenden die wij de avond daarvoor nog tegenkwamen in de kroeg... Rond twaalf uur was het tijd om terug te keren naar de Zonnebloem.

Die middag was iedereen eerst vrij, de kans om te biljarten in Nes of om nog even inkopen te doen voor het hoogtepunt: de zeskamp. Ook kwam de vriendin van een CJV lid nog even langs, die deze zeskamp niet wilde missen en die 's avonds nog even enkele CJV-heren een stijlvol kapsel heeft gegeven.

De CJV-zeskamp staat er de laatste jaren om bekend dat de leden er niet schoon vanaf komen. Het eerste spel was een uitzondering: blind volleyballen. Dat was wel moeilijk door de harde wind, maar toch een groot succes. Misschien iets voor het startweekend-volleybaltournooi-kampioenschap? Onder de spelletjes was verder het bekende eieren overgooien, wat al snel veranderde in eieren gooien. Verder nog het winegums, ehm, biergums happen (snoephappen, maar dan in bier) en een ander nieuw spel. Dit spel had niet echt een naam, maar het kwam er op neer dat je met de mond zoveel mogelijk vla naar de overkant van ingezeepte baan moest brengen. Er mee gooien kan natuurlijk ook, wat dan ook veelvuldig werd gedaan J De vla was toch van zulks slechte kwaliteit dat het nauwelijks voor consumptie geschikt was. Nadat de CJV-leden besmeurd waren door bier, zeepsop, vla en eieren werd er dankbaar gebruik gemaakt van de douche. En de haren glommen daarna als nooit tevoren :-)

Ook deze avond ging de CJV weer op stap, maar we gingen daarvoor nog even langs de bowlingbaan. Bowlen kon dit jaar wel, in tegenstelling tot vorig jaar toen de baan stuk was. De baan was nu ook niet opperbest, zodat het wat moeilijker was dan normaal om de bal op de baan te houden. Op het laatst is het een CJV lid tot onze grote verbazing echter wel gelukt om op deze baan drie strikes achter elkaar te gooien!

Na het bowlen werd de weg vervolgt naar de Swinging Mill. Voor sommigen met een omweg, omdat zij eerst langs de smoordrukke Lichtboei (voorheen de Dug Out) reden. Het was helaas niet zo gezellig als de avond daarvoor, dus kwamen de leden wat eerder terug. Daar werden na een paar spelletjes Greed en de onvermijdelijke tosti's de bedden opgezocht. Van slapen kwam echter ook niet veel terecht, aangezien de slaapkamer al snel was omgetoverd in een slagveld, waar de 'zachte' kussens nog best hard aankwamen...

Na de zware nacht met te weinig slaap kwam de ochtend weer veel te snel. Die zondagochtend gingen we na het ontbijt met z'n allen naar de plaatselijke kerk. Aangezien deze ietwat kleiner is dan de gemiddelde kerk, leek het of deze overspoeld werd door Aduarder jeugd. Verassend genoeg bleven alle CJV leden tijdens deze dienst redelijk wakker, in tegenstelling tot een enkele andere kerkbezoeker van wie het hoofd af en toe gevaarlijk ver voorover leunde...

De fietstocht terug was dit jaar zonder veel omwegen, zodat we al vroeg weer terug waren in de kampeerboerderij. Na het middageten met de traditionele hamburgers en het kopje soep hadden wij weer enkele uurtjes vrijetijd tot onze beschikking. Hierbij konden we genieten van het zomers zonnetje, die ondanks de slechte voorspellingen zich regelmatig heeft laten zien.

Rond 4 uur was het tijd om op te ruimen, schoon te maken en weer richting boot te gaan. Aangekomen bij de haven vreesden we nog dat we de boot niet op konden komen, aangezien er enorme rijen voor de boot stonden. De CJV heeft door de jaren heen echter een aardige ervaring opgebouwd in het vinden van een geschikte zitplaats. Wist u bijvoorbeeld dat er ook een onderverdieping in de boot zit? Hier heeft de CJV terugreis dankbaar gebruik van gemaakt, toen de boot ogenschijnlijk bomvol zat. Behalve het benedendek dan. Eenmaal onderweg werd de tijd verdreven met een potje pesten of kneep een enkeling een oogje dicht, terwijl Thailand zich steeds verder van ons verwijderde. Zelfs toen we in Holwerd in de volbepakte auto's zaten, konden weinigen het nalaten om nog eenmaal een blik te werpen riching Ameland, waarbij de avondzon schitterde in de Waddenzee. Na het geslaagde kampweekend was iedereen wel weer toe aan een beetje rust :-)

Sander ter Veen